Restaurants

De grachten met hun prachtige huizen, de smalle straatjes, een overvloed aan historie en cultuur. Maar ook heel veel terrasjes en leuke restaurantjes, uitgaan en feesten. Voor het laatste nieuws over Amsterdam kan je beste kijken op www.iamsterdam.com

Enkele favorieten

Loetje – Er zijn diverse Loetje’s in Amsterdam, verschillende stijlen, maar allemaal met de heerlijke bekende biefstuk.
Website 

Diversen

Van de verfijnde keuken tot de snelle hap, Amsterdam heeft het. In Amsterdam kun je op zoveel manieren uit eten of drinken: romantisch, hip, vegetarisch of exclusief. Er is een restaurant voor elke smaak en voor elk gezelschap. Het nadeel van een grote stad met veel aanbod, is helaas ook dat er veel slechte restaurants zijn, kijk dus altijd eerst naar de kaart en de prijzen. 

Winkels

 

In de winkels van Amsterdam shop je voor kleding van gevestigde internationale ontwerpers en jong, aanstormend Amsterdams talent. Ga naar De 9 straatjes voor hippe labels en exclusieve boetiekjes of struin over de Kalverstraat voor de grote modemerken. Pimp je huis met oude schatten van een antiekmarkt of geef het een update met de nieuwe schatten uit designstores. Mix en match je garderobe met de laatste mode en unieke vintage vondsten. Kortom: winkel tot je erbij neervalt!

Struin over de Amsterdamse buurtmarkten

Naast de beroemde Albert Cuypmarkt en Waterloopleinmarkt heeft elke buurt in Amsterdam zijn eigen markt om over te struinen. Ga eens op koopjesjacht op de Ten Katemarkt, doorzoek de snuisterijen op de vlooienmarkt in de IJ-Hallen, of ga biologisch borrelen en eten op de Pure Markt. Kijk hier voor het overzicht van markten in Amsterdam.

Kaart van Amsterdam door Saskia Rasink

Cultuur

Amsterdam dankt zijn naam aan de ligging bij een in de 13e eeuw aangelegde dam in de Amstel. De plaats kreeg kort na 1300 stadsrechten, werd in 1345 door het Mirakel van Amsterdam een pelgrimsoord en groeide in de Gouden Eeuw uit tot een van de belangrijkste haven- en handelssteden ter wereld. Een toestroom van buitenlanders uit vooral de Zuidelijke Nederlanden, Duitsland en de Scandinavische landen leidde vanaf het eind van de 16e eeuw tot stadsuitbreidingen, waaronder de laatste grachten van de fortificatie die nu als grachtengordel bekend is en in 2010 is toegevoegd aan de Werelderfgoedlijst van UNESCO.

Musea

De meest bekende zijn natuurlijk het Rijksmuseum, het Stedelijk Museum, het Van Gogh Museum en Het Scheepvaartmuseum, het Anne Frank Huis

Meer onbekende musea zijn:
Moco Museum, veel moderne kunst in een antiek pand
websitemaps

Kattenkabinet, in een indrukwekkend grachtenpand.
Websitemap

Ons’ Lieve Heer op Solder, Een kleine schuilkerk
websitemaps

Het Klederdracht Museum
websitemaps

 

Bezienswaardigheden

Teveel om op te noemen, maar bijvoorbeeld het Concertgebouw, Muziekgebouw aan ’t IJ en EYE Filmmuseum, dierentuin Artis, de Wallen, de Johan Cruijff ArenA en alle kleine onbekende musea, met de meest uiteenlopende collecties. Vergeet ook de rondvaarten over de grachten niet, dat blijft altijd de moeite waard. 

Met de IAmsterdam City Card heeft u bij veel aanbieders gratis toegang.of korting. Zeker de moeite waard als u meerdere dagen Amsterdam gaat bezoeken

Vervoer

Van Hoofddorp naar Amsterdam gaat een directe trein naar Amsterdam Zuid of Centraal. Het kan ook met een rechtstreekse bus die naar het museumkwartier rijdt, een mooie plek om je bezoek aan Amsterdam te beginnen. In de informatiemap op de kamer zit informatie over tijden, routes e.d.

In Amsterdam kan je het beste de tram of de metro nemen én vergeet het Pontje naar Amsterdam Noord niet!

Openbaar vervoer

Ontdek Amsterdam en de omliggende regio met de Amsterdam & Region Travel Ticket: een speciale kaart voor het openbaar vervoer, geldig in metro’s, trams, bussen en treinen van GVB, Connexxion, EBS, AllGo, R-net en NS in de metropoolregio Amsterdam. Geldig voor 1, 2 of 3 dagen, ook in Haarlem, Zandvoort en Zaanse Schans
website
 

Fietsen

Als je niet gewend bent om te fietsen, raden wij fietsen in Amsterdam af. Het is er té druk. Met de fiets naar Amsterdam is wel te doen, als er niet teveel wind staat, moet u op ruim een uur rekenen. 

In Amsterdam zelf zijn er overal fietsen te huur, ook waterfietsen voor op de grachten!

Met de auto

Met een half uurtje bent u in de stad. Parkeren is echter een probleem. Het is erg kostbaar en druk, ook al probeert ” Amsterdam” om de auto te weren in de binnenstad. Wel zijn er mogelijkheden om via P&R aan de rand van de stad, zeer voordelig te parkeren. Vraag ons om een foldertje. Verder zijn er een paar parkeergarages waar je de hele dag kan staan voor een aantrekkelijk tarief. 

nl_NL