Restaurants

Hoofddorp ligt zeer centraal tussen Amsterdam en Haarlem, maar heeft zelf ook veel te bieden, naast onverwacht veel natuurschoon ook op culinair gebied. een groot aanbod. Restaurants in alle soorten en prijsklassen. Een groot aantal op loopafstand van BnB Hoofddorp. En allemaal van goede kwaliteit! In Hoofddorp geen “tourist traps”.

Op uw kamer ligt een informatiemap met een overzicht van alle restaurants, wij proberen de informatie zo actueel mogelijk te houden.

Informatie kunt u ook vinden op de infopagina van Haarlemmermeer.

Eten laten bezorgen:

Thuisbezorgd.nl
Uber eats
Deliveroo

Enkele favorieten

Restaurant ’t Fort Vijfhuizen – koffie, lunch en diner
Website – Maps

Papa’s Beachouse – mooi gelegen aan het water!
Website – Maps

Trattoria Buoni Amici – Italiaans restaurant
Website
 – Maps

Toko Pandora – Indonesisch afhaal- en eenvoudig restaurant TOP!
Website
 – Maps

Theehuis Cruquius – aan de ringvaart, naast het museum
WebsiteMaps

Diversen

Proeflokaal de Polderboom – Café én restaurant met een groot terras
Website – Maps
 

De Beren – Hamburgerrestaurant
Website
 – Maps

The Marketclub – Internationaal, leuk concept
Website – Maps

Arabesque – Libanees restaurant
Website – Maps

Het Pannenkoeken paviljoen – Pannenkoeken, richting Heemstede
Website – Maps

Kom je bij ons eten – Eten bij mensen thuis, max. 10 personen
Website – 
Maps

Vis aan de LInie, Fort Hoofddorp – Koffie, lunch, diner
Website
 – Maps

 

Italiaans

Woodstone – Pizza, Pasta, nét even anders
Website
 – Maps

Trattoria Buoni Amici – Echt Italiaans, geen pizza’s
Website
 – Maps

Pizzeria Amici – Italiaanse pizza’s
Website 
– Maps

Da Rosario – Italiaans familierestaurant en afhaalpizza
Website
Maps

Aziatisch

Toko Pandora – Indonesch afhaal en eenvoudig restaurant TOP!
Website
 – Maps

Itoshii – All you can eat Sushirestaurant
Website
 – Maps

Shabu Shabu – All you can eat Sushirestaurant
Website
 – Maps

China Fantasy – Chinees restaurant, ook afhalen en bezorgen
Website
 – Maps

Jasmin – Chinees restaurant, ook afhalen en bezorgen
Website
 – Maps

Winkels

Amsterdam is natuurlijk de winkelstad bij  uitstek, maar ook Hoofddorp zelf heeft een mooi, modern winkelcentrum, Haarlem staat vooral bekend om de kleinere authentieke winkels en eind 2020 kunt u naar de nieuwe outlet in Halfweg. Kijk eens bij https://www.hlmrmeer.nl/nl

Cultuur

In Haarlemmermeer liggen 31 dorpen verspreid over een gebied van 20.000 hectare. Deze dorpen verschillen allemaal van elkaar en hebben allemaal hun eigen kenmerken, iconen en eigenschappen. Het gebied tussen Amsterdam, Haarlem en Leiden werd in de late middeleeuwen door een aantal grote overstromingen geteisterd. Deze sloegen grote stukken land weg tussen al bestaande meren, Hierdoor ontstond er een gigantische waterplas die door oeverafslag steeds groter werd.  Om te voorkomen dat het Haarlemmermeer steeds groter zou worden en alle steden in de omgeving zou opslokken, zijn de werkzaamheden In 1840 begonnen met de 62 kilometer lange ringdijk en vaart rondom het Haarlemmermeer. Na vijf jaar graven was het meer omringd en vanaf 1848 kon stoomgemaal ‘Leeghwater’ bij de Kaag beginnen met het droogmalen. Een jaar later kreeg dit stoomgemaal hulp van twee gloednieuwe gemalen bij Heemstede (De Cruquius) en bij Badhoevedorp (De Lijnden). Gezamenlijk pompten de drie stoomgemalen ruim 800 miljoen kubieke meter water weg in drie jaar tijd. Dat is evenveel als het huidige jaarlijkse watergebruik van alle Nederlandse huishoudens bij elkaar. In 1852 was de bodem bereikt en werd de nieuwe grond uitgegeven. 

Musea

Fort Vijfhuizen

Het fort bij Vijfhuizen is onderdeel van de Stelling van Amsterdam, een 19de eeuwse verdedigingslinie rond de hoofdstad. De Stelling bestaat uit een ring van forten, batterijen, talrijke dijken, sluizen en inundatiepolders. Bij de dreiging van een vijandig leger zouden dijken worden doorbroken en ontstond een gigantische ring van water. De Stelling is een hoogtepunt van defensieve en waterstaatkundige techniek en werd in 1996 door Unesco uitgeroepen tot Werelderfgoed websitemaps

Cruquius museum

Cruquius  Museum vertelt het verhaal over de droogmaking van het Haarlemmermeer. Verwonder je over de kracht van 19de-eeuwse stoomtechnieken en de eeuwenlange strijd tegen het water.
websitemaps

Historisch museum

Een klein museum aan de rand van het Haarlemmermeerse bos. Je maakt een wandeling door het -op schaal nagebouwde- dorp en leert er over de eerste droogmakingsplannen, de droogmaking en vooral wat daarop volgde. 
websitemaps

 

Bezienswaardigheden

In Haarlemmermeer kun je veel ontdekken en zijn er talloze manieren om je te ontspannen. Naast natuurlijk Schiphol Airport, het bruisende Hoofddorp Winkelstad, Gemaal de Cruquius, Stoomgemaal Halfweg en Landgoed De Olmenhorst, zijn er nog vele andere fascinerende plekken en evenementen om te bezoeken. Zoals de Geniedijk met haar forten, onderdeel van de Stelling van Amsterdam en op de werelderfgoedlijst van UNESCO, maar ook het Haarlemmermeerse Bos en de Toolenburgerplas waar veel evenementen worden georganiseerd. Vergeet niet het recreatiegebied Spaarnwoude, een gehuchtje op een strandwal die als een groen eiland in de open ruimte ligt. Met het mooie kerkje, De Stompetoren. 

Ontdek de parels van Haarlemmermeer, op de fiets of wandelend!

 

Vervoer

Het openbaar vervoer in Nederland is goed en met name in dit deel van het land. Vanaf BnB Hoofddorp kunt u de bus nemen naar Haarlem, binnen 20 minuten staat u zonder overstap in het centrum. Of met de bus en/of trein naar Amsterdam, dit duurt ruim een half uur. Vanaf station Hoofddorp kunt u bussen en treinen nemen naar alle delen van het land. In de informatiemap op uw kamer zit een overzicht van actuele dienstregelingen bus en trein.

 

Fietsen

Vanaf BnB Hoofddorp kunnen er echt mooie fietstochten gemaakt worden. Als  u interesse heeft printen wij graag wat leuke routes voor u uit. Bijvoorbeeld een tocht langs de bloemenvelden in het voorjaar!

Leuke suggesties in alle talen te vinden via: https://www.routeyou.com/nl-nl/location/bike/47305261/fietsen-in-haarlemmermeer-overzicht-van-alle-fietsroutes

 

Te voet

Van BnB Hoofddorp naar het centrum is 15 minuten wandelen, naar het Haarlemmermeerse bos is het een klein half uurtje lopen. De geniedijk met het ‘Fort Hoofddorp’ en molen ‘De Eersteling’ zijn maar een paar voorbeelden op loopafstand. Er zijn leuke wandelroutes, vraag naar de foldertjes.

Met de auto

Hoofddorp en onze BnB liggen erg centraal, vlakbij Haarlem, Amsterdam, Zandvoort, Keukenhof, enz.
Rotterdam en Den Haag zijn ook goed bereiken. Binnen een straal van 100 km kunt u een groot deel van west en midden Nederland bereiken. Wij helpen u graag met leuke routes, zie ook de voorbeelden in onze informatiemap op de kamers.

nl_NL